Vi har ny teknik på vår sida

Med tillkomsten av denna nya mätteknik har det blivit så enkelt att tillhandahålla en stor mängd information om ett objekt. Att mäta in flera tusen punkter per sekund med hög noggrannhet och en säkrare arbetsmiljö är bara några av fördelarna med 3D-skanning.

Om det gäller att framställa modeller för t.ex. bostadshus, kontor, industribyggnader och nya energisektorn, kan TK Mätservice AB göra det.

Oavsett om du är arkitekt, designer eller byggare, hittar vi den bästa lösningen för dig. Vad vi levererar efter 3D-skanning beror på dina behov

  • Planritningar
  • Golvritningar
  • Sektionsritningar
  • 3D-modell
  • Mesh med struktur
  • Punktmoln

När används 3D- scanning?

3D- scanning kan vara användbar inom många områden, några exempel är:

Projektering inom arkitektur

Scanningen kan ge en avbildning av en hel byggnad därför kan framställa en modell där dom befintliga förhållandena stämmer inom millimeter. I många fall hjälper detta till att undvika problem, t.ex. att gamla ritningar inte stämmer överens med det som byggts.

Energiindustri

Traditionell mätning kan i många fall inte tillämpas då det är för farligt, objekt är för höga eller svåråtkomliga på annat sätt.

Arkeologi

Eftersom mätningen sker med laser finns det ingen risk att arkeologiska fynd eller t.ex. historiska byggnader tar skada.

Scanning av installationer

Det ger en precis bild av t.ex. rörinstallationer ger en god överblick av ett helt rörsystem och tillbehör vilken hjälper till att studera vilka typer av material som behöver beställas och tillverkas för att renovera systemet.

Arkitektur

Med en enorm tillämpbarhet inom denna sektor möjliggör 3d-skanning en fullständig och komplex analys av ett mål, inklusive alla element från de strukturella (pelare, balkar, trappor eller ramar) till skiljelementen (väggar), efterbehandlingselement (fasader) , golv) eller installationselement. De erhållna uppgifterna kan sedan användas av alla specialister inom området: formgivare, formgivare, byggare, arkitekter, restauratörer m.m.

3D-Scanning2

Är ni i behov av 3D-scanning?

Vi tar på oss många olika typer av uppdrag och levererar alltid med kvalité och hög precision. Tveka inte att höra av er för mer information.
Kontakta oss